Adopce homosexuály? Pro a proti

17. 06. 2013 16:18:01
Tento článek se zabývá pouze adopcemi, nikoli pěstounstvím – jsou to diametrálně odlišné věci!

Zájemci o adopci čekají na "nabídku" dítěte běžně několik let. Jsou to zájemci několika na sobě nezávislými způsoby prověření, dlouhodobě školení. Dostat se do "pořadníku" k adopci je velmi, velmi složité. Hrozba, že by se k adopci dostali nevhodní – násilníci, devianti atp. – je naprosto minimální. Stejně tak je u adopcí vyloučen – na rozdíl od pěstounství – jakýkoli stimul finanční.

Jak je to možné tak dlouhé čekání, když jsou dětské domovy plné? O valnou část dětí totiž není adoptujícími zájem. Důvody? – nejčastěji příliš vysoký věk, etnický původ či minulost rodičů negativně ovlivňující dítě (narkomani, alkoholici aj.). U homosexuálů samozřejmě tyto preference nejsou jiné.

Pozor! – bylo by nerozumné tento výběr odsuzovat! Nejedná se o žádnou zlovolnou diskriminaci dětí, ale o nutnost pro dlouhodobě funkční adopci!

Při výběru z jinak kvalitativně srovnatelných zájemců heterosexuálních a homosexuálních se jeví vhodnější ti prví. Je hloupé v tom automaticky vidět diskriminaci homosexuálů – stěžovat si můžete leda na to, že je klasická rodina otec + matka tisíciletími ověřená jako nejlepší model výchovy dětí. (Mimochodem, nutno říci, že při výběru hypotetickém, nic takového se samozřejmě neděje ani mezi heterosexuálními zájemci.)

(Za tento odstavec jsem byl obviněn z podpory eugeniky. Když pominu, že slovo eugenika se již používá pomalu stejným způsobem jako třeba holocaust, tak je to nesmysl. Naprosto bych nesouhlasil s jakýmkoli omezováním homosexuálů mít děti, "léčením" atd. Zde je řeč o adopci cizích dětí a o vhodnosti použít co nejpřirozenější způsob výchovy. Tj. heterosexuální rodina je ověřenější než homosexuální, ale homosexuální se stále jeví podstatně lepší než dětský "domov".)

Jelikož pro adopci z "žádaných dětí" zjevně není prostor, bylo by logické homosexuální zájemce směřovat k dětem s malou šancí na adopci. Samozřejmě za splnění všech podmínek, tj. včetně onoho "chtění adoptovat" – což je velmi důležité! Neřešme otázku ke kolika takovým adopcím by asi došlo – u těch úspěšných by získaly jak děti, zachráněné z ústavní výchovy, tak homosexuálové, právem se pak pyšnící tím, že řeší zásadní společenský problém!

Již teď ovšem slyším pokřik o opětovné diskriminaci homosexuálů...

A to je ten hlavní problém pří o adopcích!

Neustále se diskutuje o smyšlených pseudoprávech adoptujících, která by měli získat i homosexuálové. Jako by zde snad institut adopce byl k rozdávání dětí jako dárečků pro ty méně šťastné. Adopce však není právem – je výsadou, pro kterou je nutno mnohé splnit, a především je závazkem vůči dítěti!

Protože to jediné důležité zde je zájem a blaho dítěte!

Autor: Miroslav Hylš | pondělí 17.6.2013 16:18 | karma článku: 11.15 | přečteno: 1182x

Další články blogera

Tato rubrika neobsahuje žádné články...

Další články z rubriky Pozvánky, akce

Pavla Drahoňovská

Co se skrývá v trávě

Pozvánka na výstavu přírodních makro fotografií do městské galerie v Chrastavě. Galerie je v informačním centru na náměstí. V budově je i muzeum se sklepením.

31.1.2024 v 14:48 | Karma článku: 0.00 | Přečteno: 48 | Diskuse

Táňa Lišková

Co takhle trochu Pekla v županu?

Další a opět jedinečné improvizované představení od Fofr v Županu už příští týden na Staromáku! Pokud Vás neodnese čert, tohle si nenechte ujít.

29.11.2023 v 12:38 | Karma článku: 3.52 | Přečteno: 82 | Diskuse

Martina Mičková

Lego výstava

Patříte mezi milovníky LEGO kostiček jako naše rodina? Tak si možná naplánujte výlet do Olomouce. Něco se tam totiž chystá...

14.11.2023 v 19:35 | Karma článku: 5.48 | Přečteno: 172 | Diskuse

Táňa Lišková

Co s načatým večerem? Přijďte se podívat na Improvizaci!

Co s načatým večerem, když ve čtyři je tma? Přijďte se podívat na divadelní improvizaci - představení, kde nic není předem připravené a kde scénář vytváříte i Vy sami :) Napište si do diáře 7. listopadu v 19:30 v Hybernské 4!

10.10.2023 v 16:26 | Karma článku: 4.01 | Přečteno: 88 | Diskuse

Simona Procklová

Znáte moravské Versailles?

Věřím, že většina lidí žijících na Vysočině odpoví na tuto otázku, že samozřejmě ano. A určitě i milovníci historie a kultury z celé Moravy tuto barokní památku a dominantu města Jaroměřic nad Rokytnou znají.

10.7.2023 v 9:03 | Karma článku: 9.40 | Přečteno: 166 | Diskuse
Počet článků 6 Celková karma 0.00 Průměrná čtenost 1026
Trutnovský sudeťák.

Rána pro britskou monarchii. Princezna Kate má rakovinu, chodí na chemoterapii

Britská princezna z Walesu Kate (42) se léčí s rakovinou. Oznámila to sama ve videu na sociálních sítích poté, co se...

Smoljak nechtěl Sobotu v Jáchymovi. Zničil jsi nám film, řekl mu

Příběh naivního vesnického mladíka Františka, který získá v Praze díky kondiciogramu nejen pracovní místo, ale i...

Rejžo, jdu do naha! Balzerová vzpomínala na nahou scénu v Zlatých úhořích

Eliška Balzerová (74) v 7 pádech Honzy Dědka přiznala, že dodnes neví, ve který den se narodila. Kromě toho, že...

Kam pro filmy bez Ulož.to? Přinášíme další várku streamovacích služeb do TV

S vhodnou aplikací na vás mohou v televizoru na stisk tlačítka čekat tisíce filmů, seriálů nebo divadelních...

Stále víc hráčů dobrovolně opouští Survivor. Je znamením doby zhýčkanost?

Letošní ročník reality show Survivor je zatím nejkritizovanějším v celé historii soutěže. Může za to fakt, že už...